Blackjack termen

Blackjack heeft een aantal termen die je moet weten voordat je gaat spelen online of in een normale casino. Hieronder leggen we uit wat verdubbelen, splitsen, blackjack en verzekeren betekent.

Verdubbelen

Je kan als speler je inzet verdubbelen. Dit kan je alleen doen als de totale waarde van de kaarten die je hebt ontvangen 9, 10 of 11 is. Er zit wel een voorwaarde aan verbonden. Je mag dan maar een kaart trekken ongeacht de waarde. Dit kan er wel voor zorgen dat je straks met een laag puntentotaal uitkomt. Je kan zo op een totaal van 12 of 13 uit komen. Maar de kans is ook aanwezig dat je een hoge kaart trekt met een waarde 10 of 11 dan dan is je kans op dubbele winst natuurlijk behoorlijk vergroot.

Splitsen

Je kan splitsen met de eerste twee kaarten die je ontvangt met een gelijke waarde. Het hoeven niet perse dezelfde kaarten te zijn. Bijvoorbeeld twee boeren maar het kan dus ook twee verschillende kaarten met dezelfde waarde, een boer en een vrouw. Een voorwaarden bij een splitsing is wel dat er nog een keer moet worden ingezet bij een tweede kaart. De twee kaarten worden naast elkaar gelegd met beide hun inzet erop. Beide kaarten krijgen er dus een tweede kaart bij. Het spel wordt verder hervat volgens de reguliere spelregels. Je hebt de mogelijkheid om kaarten nog een keer te splitsen. Het kan natuurlijk voorkomen dat na de eerste splitsing dat je weer twee kaarten ontvangt met eenzelfde waarde en dan mag je nog een keer splitsen.

Blackjack

Deze term draagt de naam van het spel en afgezien hiervan is het ook mogelijk om een combinatie te krijgen met de term Blackjack. Dit is een combinatie die je ontvangt van de dealer als je een aas een een tien ontvangt. Mocht dit het geval zijn dan wordt je inzet anderhalf keer uitbetaald. Dit gaat alleen niet op als de dealer ook een blackjack heeft en dan is er sprake van een push, gelijk spel.

Verzekeren

Een speler en de bank ontvangt in het begin twee kaarten. De bank heeft slechts een kaart open en de tweede kaart ligt dicht op tafel. Is de kaart die open ligt een aas dan zal de bank aan jou vragen of jij je wilt verzekeren. Je kan als speler ervoor kiezen of je de helft van je inzet extra in wil zetten als verzekering tegen een blackjack van de bank. Je extra inzet wordt dan op de ‘insurance line’ gezet.

Nadat iedereen de kans heeft gehad om een kaart te trekken of te passen zal de dealer zijn gesloten kaart open doen. Als de dealer nu blackjack heeft dan verliest iedereen aan tafel die zelf geen blackjack heeft en worden de inzetten verwijderd. Als er mensen zijn die zich hebben verzekerd dan wordt de verzekerde inzet dubbel uitbetaald waardoor er geen verlies of winst is. Als de dealer zijn tweede kaart heeft laten zien en geen blackjack heeft dan worden gelijk alle verzekeringen weggehaald van tafel. Verzekeren werkt statistisch gezien in je nadeel. Wij adviseren je daarom om nooit een verzekering af te sluiten bij de bank.